Eigenlijk is een parelhoen veel te mooi om op te eten, maar wel errug lekker.
Bij ons thuis hadden wij ze vroeger ook, en ze liepen in een ren samen met wat krielkippen, pauwen en ander gevogelte. Wij noemden ze toen geen parelhoen maar poelepetaten.
Ik kwam er nog eentje tegen in de diepvries en in het kader van "diepvries leegmaken" moest deze schoonheid er toch echt ook aan geloven.
Recept
« Terug naar recepten
Parelhoen met venkel en citrus fruit
PT150M
Parelhoen met venkel en citrus fruit
Het recept komt uit het kookboek; Wat maak je Menu weer? van Jennifer Smit, en ik heb hier en daar een beetje zelf aangepast.
TIP: Dit recept kan ook goed gemaakt worden met een dikke scharrel of maiskip.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Kookboek:
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Parelhoen met venkel en citrus fruit te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi de parelhoen met peper en zout en leg hem in een grote ovenschaal met de borst naar boven en verdeel de plakjes spek eroverheen.
- Leg de schijfjes, sinaasappel, citroen, knoflook, venkel en de salieblaadjes ernaast. Dek de schaal af met een deksel of eventueel met aluminiumfolie en plaats deze in het midden van de oven. Braad de parelhoen in ongeveer 2 uur gaar. (Als je erin prikt moet er helder vocht uitkomen, dan is hij gaar)
- Verwijder tegen het einde de deksel (of het aluminiumfolie) zodat de pancetta krokant kan worden.