Recept
« Terug naar recepten
Crème Brûlée (de enige echte!)
PT420M
Crème Brûlée (de enige echte!)
Een heerlijk crème brûlée (de enige echte!) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
420 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboek Nobody does it better... Koken als een Francaise
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crème Brûlée (de enige echte!) te bereiden
Breng de room met de vanillestokjes aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de room 15 tot 20 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 110°C (gasoven op stand 1).
Roer de suiker met een houten lepel door de eidooiers.
Schraap de zaadjes uit de vanillestokjes in de room en gooi de stokjes weg. Roer de room door het eidooiermengsel én meng dit alles GOED!
Giet het mengsel in de 6 ovenvaste schaaltjes en zet ze ongeveer een uur in de oven tot ze net gestold zijn. Neem de schaaltjes uit de oven, laat ze even afkoelen en zet ze 3-6 uur in de koelkast.
Strooi er vlak voor het serveren wat bruine suiker op en laat die met behulp van een brander of onder een zéér hete grill karameliseren.
Verwarm de oven voor op 110°C (gasoven op stand 1).
Roer de suiker met een houten lepel door de eidooiers.
Schraap de zaadjes uit de vanillestokjes in de room en gooi de stokjes weg. Roer de room door het eidooiermengsel én meng dit alles GOED!
Giet het mengsel in de 6 ovenvaste schaaltjes en zet ze ongeveer een uur in de oven tot ze net gestold zijn. Neem de schaaltjes uit de oven, laat ze even afkoelen en zet ze 3-6 uur in de koelkast.
Strooi er vlak voor het serveren wat bruine suiker op en laat die met behulp van een brander of onder een zéér hete grill karameliseren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
els zegt:
Het is er eindelijk van gekomen om de Crème Brûlée te maken.Het is goed gelukt was dus overheerlijk.:)
groetjes Els
maisonsalvard zegt:
Hubertine zegt:
Alvast dank.
Vriendelijke groet, Hubertine
Els zegt:
Groetjes en tot vrijdagavond ;)Els
maisonsalvard zegt:
Wat goed dat ie goed gelukt is en lekker was! De rabarber tiramisu op mijn pagina is ook zeer zeker de moeite waard!
groeten,
Gabrielle