KookJij

Crème Brûlée (de enige echte!)

Een heerlijk crème brûlée (de enige echte!) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 420 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Kookboek Nobody does it better... Koken als een Francaise
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crème Brûlée (de enige echte!) te bereiden

Breng de room met de vanillestokjes aan de kook, neem de pan van het vuur en laat de room 15 tot 20 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 110°C (gasoven op stand 1).
Roer de suiker met een houten lepel door de eidooiers.
Schraap de zaadjes uit de vanillestokjes in de room en gooi de stokjes weg. Roer de room door het eidooiermengsel én meng dit alles GOED!
Giet het mengsel in de 6 ovenvaste schaaltjes en zet ze ongeveer een uur in de oven tot ze net gestold zijn. Neem de schaaltjes uit de oven, laat ze even afkoelen en zet ze 3-6 uur in de koelkast.
Strooi er vlak voor het serveren wat bruine suiker op en laat die met behulp van een brander of onder een zéér hete grill karameliseren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
Hoi Els,
Wat goed dat ie goed gelukt is en lekker was! De rabarber tiramisu op mijn pagina is ook zeer zeker de moeite waard!

groeten,

Gabrielle
els

els zegt:
Hallo Gabrielle,
Het is er eindelijk van gekomen om de Crème Brûlée te maken.Het is goed gelukt was dus overheerlijk.:)
groetjes Els
maisonsalvard

maisonsalvard zegt:
zelf ben ik niet van de foi gras... en het recept heb ik niet kunnen vinden. Het was meer een aanvulling van de oorsprong van de crème brûlée, wat ik uit het receptenboek heb overgenomen!
Coby Ytsma

Coby Ytsma zegt:
Ga ik binnenkort maken, lijkt gemakkelijk en lekker.
Hubertine

Hubertine zegt:
Is het teveel gevraagd om na dit overheerlijke recept,ook nog het recept met de foie gras(opmaak etc.) te geven?
Alvast dank.
Vriendelijke groet, Hubertine
Els

Els zegt:
Dit is inderdaad een heerlijk dessert,ik krijg nu meer tijd om te kokkerellen dus ga deze maken.
Groetjes en tot vrijdagavond ;)Els