Let wel: In de bereidingstijd is niet inbegrepen dat het nog 1 à 2 uur in de
koelkast moet opstijven.
Recept
« Terug naar recepten
Passievruchten toetje uit Madeira (Pudim de maracujá)
PT20M
Passievruchten toetje uit Madeira (Pudim de maracujá)
Toen ik onlangs verse passievruchten zag liggen bij de groenteboer dacht ik
meteen terug aan het overheerlijke toetje wat ik eens gegeten had tijdens
mijn vakantie op Madeira. Gelukkig neem ik op elke vakantie 1 of meerdere
kookboekjes mee naar huis dus een recept was al snel gevonden. Het
bleek supermakkelijk te maken dus dat was mooi meegenomen. De smaak
was voortreffelijk dus nog een reden temeer om het nog vaker te maken.
Ik zet het hier vertaald en aangepast neer zodat ik het de volgende keer
nog veel sneller kan maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboekje uit Madeira
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Passievruchten toetje uit Madeira (Pudim de maracujá) te bereiden
- Week de blaadjes gelatine in koud water, snij de passievruchten doormidden en lepel het sap/vruchtvlees eruit, splits de eieren.
- Mix de eierdooier met de suiker en voeg het passievruchtensap toe.
- Knijp de geweekte gelatine uit en los die op in warm water en voeg dit al roerend aan het eigeel/suiker/passievruchten mengsel toe.
- Klop de eiwitten stijf en schep hier het andere mengsel doorheen zodat er een mooi glad geheel ontstaat.
- Schep dit in puddingvormen of in glazen coupes en laat het 1 tot 2 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer eventueel met een toefje slagroom en een blaadje munt.