KookJij

Passievruchten toetje uit Madeira (Pudim de maracujá)

Toen ik onlangs verse passievruchten zag liggen bij de groenteboer dacht ik meteen terug aan het overheerlijke toetje wat ik eens gegeten had tijdens mijn vakantie op Madeira. Gelukkig neem ik op elke vakantie 1 of meerdere kookboekjes mee naar huis dus een recept was al snel gevonden. Het bleek supermakkelijk te maken dus dat was mooi meegenomen. De smaak was voortreffelijk dus nog een reden temeer om het nog vaker te maken. Ik zet het hier vertaald en aangepast neer zodat ik het de volgende keer nog veel sneller kan maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: Kookboekje uit Madeira
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Passievruchten toetje uit Madeira (Pudim de maracujá) te bereiden

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water, snij de passievruchten doormidden en lepel het sap/vruchtvlees eruit, splits de eieren.
  2. Mix de eierdooier met de suiker en voeg het passievruchtensap toe.
  3. Knijp de geweekte gelatine uit en los die op in warm water en voeg dit al roerend aan het eigeel/suiker/passievruchten mengsel toe.
  4. Klop de eiwitten stijf en schep hier het andere mengsel doorheen zodat er een mooi glad geheel ontstaat.
  5. Schep dit in puddingvormen of in glazen coupes en laat het 1 tot 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Garneer eventueel met een toefje slagroom en een blaadje munt.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Let wel: In de bereidingstijd is niet inbegrepen dat het nog 1 à 2 uur in de
koelkast moet opstijven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst