Recept
« Terug naar recepten
Créme brulée met steranijs
PT25M
Créme brulée met steranijs
Een heerlijk créme brulée met steranijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tip
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Créme brulée met steranijs te bereiden
Kneus de steranijs.
Breng in een kleine pan de room met de melk en steranijs aan de kook.
Laat het roommengsel ongeveer 3 min. zachtjes koken, neem van het vuur en laat ze nog ongeveer 20 min. staan.
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Klop de eierdooiers met 75 gram suiker, het verkruimelde anijsblokje en de vanillesuiker los.
Verwijder de steranijs en giet het roommengsel al roerend door het eimengsel.
Schenk de vla in 4 kleine ovenschaaltjes.
Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal met heel water tot 1 cm onder de rand van de schaaltjes.
Plaats de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven.
Laat de crème in 30-40 min. stollen.
Laat de crème afkoelen en zet ze ongeveer 1 uur of langer in de koelkast.
Verwarm de grill voor.
Strooi op elk schaaltje een dun laagje suiker.
Zet de schaaltjes in een braadslede of ovenschaal en vul de tussenruimtes met ijsblokjes.
Schuif de braadslee ongeveer 10 cm onder de grill en laat de suiker in 2-3 min. karameliseren.
Serveer de crème brúlée in de schaaltjes
Breng in een kleine pan de room met de melk en steranijs aan de kook.
Laat het roommengsel ongeveer 3 min. zachtjes koken, neem van het vuur en laat ze nog ongeveer 20 min. staan.
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Klop de eierdooiers met 75 gram suiker, het verkruimelde anijsblokje en de vanillesuiker los.
Verwijder de steranijs en giet het roommengsel al roerend door het eimengsel.
Schenk de vla in 4 kleine ovenschaaltjes.
Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal met heel water tot 1 cm onder de rand van de schaaltjes.
Plaats de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven.
Laat de crème in 30-40 min. stollen.
Laat de crème afkoelen en zet ze ongeveer 1 uur of langer in de koelkast.
Verwarm de grill voor.
Strooi op elk schaaltje een dun laagje suiker.
Zet de schaaltjes in een braadslede of ovenschaal en vul de tussenruimtes met ijsblokjes.
Schuif de braadslee ongeveer 10 cm onder de grill en laat de suiker in 2-3 min. karameliseren.
Serveer de crème brúlée in de schaaltjes