Recept
« Terug naar recepten
Crème brulée
PT60M
Crème brulée
Een heerlijk crème brulée recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Katrien Permentier
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crème brulée te bereiden
Voeg room, melk en 100 g suiker samen.
Splijt het vanillestokje, schraap het binnenste eruit en gooi bij in de pot.
Voeg het roommengsel al roerend bij de eidooiers en giet even door een zeef om brokjes eruit te halen.
Zet je schaaltjes al in de oven en giet daar je mengsel in de schaaltjes.
Laat garen in de oven, 45 minuten op 90°C.
Als ze genoeg opgesteven zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
Afgekoeld moeten ze in de ijskast.
Vlak voor je ze opdient, leg je er een dun laagje suiker (mengsel van bruine en witte suiker) op dat je karameliseert of afbrandt met een crème brûlée brander.
Tip: serveer meteen na het afbranden, als je ze te lang laat staan zal de suiker zacht worden.
Splijt het vanillestokje, schraap het binnenste eruit en gooi bij in de pot.
Voeg het roommengsel al roerend bij de eidooiers en giet even door een zeef om brokjes eruit te halen.
Zet je schaaltjes al in de oven en giet daar je mengsel in de schaaltjes.
Laat garen in de oven, 45 minuten op 90°C.
Als ze genoeg opgesteven zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
Afgekoeld moeten ze in de ijskast.
Vlak voor je ze opdient, leg je er een dun laagje suiker (mengsel van bruine en witte suiker) op dat je karameliseert of afbrandt met een crème brûlée brander.
Tip: serveer meteen na het afbranden, als je ze te lang laat staan zal de suiker zacht worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
grietje56 zegt:
Tip: i.p.v. bruine en witte suiker te mengen is het makkelijker om rietsuiker te gebruiken.;)
hrgf zegt: