KookJij

Crème brulée

Een heerlijk crème brulée recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crème brulée te bereiden

Voeg room, melk en 100 g suiker samen.
Splijt het vanillestokje, schraap het binnenste eruit en gooi bij in de pot.

Voeg het roommengsel al roerend bij de eidooiers en giet even door een zeef om brokjes eruit te halen.
Zet je schaaltjes al in de oven en giet daar je mengsel in de schaaltjes.
Laat garen in de oven, 45 minuten op 90°C.

Als ze genoeg opgesteven zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
Afgekoeld moeten ze in de ijskast.

Vlak voor je ze opdient, leg je er een dun laagje suiker (mengsel van bruine en witte suiker) op dat je karameliseert of afbrandt met een crème brûlée brander.

Tip: serveer meteen na het afbranden, als je ze te lang laat staan zal de suiker zacht worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hrgf

hrgf zegt:
wat lekker ikty
grietje56

grietje56 zegt:
Top recept! Alleen mijn vraag: waarom moet het door de zeef? Welke brokjes?
Tip: i.p.v. bruine en witte suiker te mengen is het makkelijker om rietsuiker te gebruiken.;)