Recept
« Terug naar recepten
Creme brullee
PT150M
Creme brullee
Een heerlijk creme brullee recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Creme brullee te bereiden
Verwarm de oven voor op 120 graden C.
Doe de room, melk en de helft van de suiker in een steelpan samen met het vanillestokje.
Breng het aan de kook.
Meng ondertussen de rest van de suiker met de eierdooiers en het eiwit.
Giet de kokende melk over het eiermengsel en klop goed.
Roer er dan het oranjebloesemwater door.
Schep het mengsel in 5 timbaaltjes van 125 ml.
En zet ze in een braadslee.
Giet er genoeg water in dat de timbaaltjes tot de helft zijn ingedompeld.
Laat 1 1/2 uur koken of tot de creme in het midden stijf is.
Laat de timbaaltjes afkoelen en zet ze in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.
Strooi net voor het serveren de bruine rietsuiker over de creme en laat deze karameliseren onder een hete grill of met een brander.
Serveer onmiddellijk
Doe de room, melk en de helft van de suiker in een steelpan samen met het vanillestokje.
Breng het aan de kook.
Meng ondertussen de rest van de suiker met de eierdooiers en het eiwit.
Giet de kokende melk over het eiermengsel en klop goed.
Roer er dan het oranjebloesemwater door.
Schep het mengsel in 5 timbaaltjes van 125 ml.
En zet ze in een braadslee.
Giet er genoeg water in dat de timbaaltjes tot de helft zijn ingedompeld.
Laat 1 1/2 uur koken of tot de creme in het midden stijf is.
Laat de timbaaltjes afkoelen en zet ze in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.
Strooi net voor het serveren de bruine rietsuiker over de creme en laat deze karameliseren onder een hete grill of met een brander.
Serveer onmiddellijk
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
veel succes
m.v.g Bert Allers:);)
bertal zegt:
Goed opgemerkt, was bij mij wel bekend:);)
veel succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers