KookJij

Creme brullee

Een heerlijk creme brullee recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Creme brullee te bereiden

Verwarm de oven voor op 120 graden C.
Doe de room, melk en de helft van de suiker in een steelpan samen met het vanillestokje.

Breng het aan de kook.
Meng ondertussen de rest van de suiker met de eierdooiers en het eiwit.
Giet de kokende melk over het eiermengsel en klop goed.
Roer er dan het oranjebloesemwater door.

Schep het mengsel in 5 timbaaltjes van 125 ml.
En zet ze in een braadslee.
Giet er genoeg water in dat de timbaaltjes tot de helft zijn ingedompeld.
Laat 1 1/2 uur koken of tot de creme in het midden stijf is.
Laat de timbaaltjes afkoelen en zet ze in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.

Strooi net voor het serveren de bruine rietsuiker over de creme en laat deze karameliseren onder een hete grill of met een brander.
Serveer onmiddellijk

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Bjorn :
Goed opgemerkt, was bij mij wel bekend:);)
veel succes met het koken.
m.v.g. Bert Allers
bjorn

bjorn zegt:
het beste is om de timbaaltjes in te vetten zodat het mengsel beter lost.
bertal

bertal zegt:
Francien wel wat laat maar toch, je kan het kopen in Turkse of Marokkaanse en of toko's
veel succes
m.v.g Bert Allers:);)
Francine

Francine zegt:
Hallo Bert
Waar koop ik oranjebloesemwater?
kan ik het ook met wat anders verveangen?
gr Francine
bertal

bertal zegt:
Bedankt voor de leuke reactie.
m.v.g. Bert Allers:):)
liseon

liseon zegt:
heelijk zeg.:)