Recept
« Terug naar recepten
Créme patissiere
PT25M
Créme patissiere
Een heerlijk créme patissiere recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
500 gram personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De complete keuken van Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Créme patissiere te bereiden
Voor 500 gram:
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot ze bleek en romig zijn.
Zeef de maizena en de bloem erboven en meng goed.
Doe de melk, de rest van de suiker en het vaillestokje in een pan.
Breng het mengsel net aan de kook en giet het over het eierdooiermengsel.
Giet de massa in een schone steelpan en breng al roeend aan de kook.
Het geheel zal in het begin nog een beetje klonterig zijn, maar glad worden terwijl u roert.
Laat 2 min. koken, roer er d boter door en laat afkoelen.
Doe de créme in een schone kom.
Dek af met plasticfolie zodat er geen vel wordt gevormd.
Maximaal 2 dagen in de koelkast te bewaren
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot ze bleek en romig zijn.
Zeef de maizena en de bloem erboven en meng goed.
Doe de melk, de rest van de suiker en het vaillestokje in een pan.
Breng het mengsel net aan de kook en giet het over het eierdooiermengsel.
Giet de massa in een schone steelpan en breng al roeend aan de kook.
Het geheel zal in het begin nog een beetje klonterig zijn, maar glad worden terwijl u roert.
Laat 2 min. koken, roer er d boter door en laat afkoelen.
Doe de créme in een schone kom.
Dek af met plasticfolie zodat er geen vel wordt gevormd.
Maximaal 2 dagen in de koelkast te bewaren
bertal zegt:
sorry maar dat wordt opnieuw proberen, heb hem zelf nog deze week gemaaakt, perfect.
succes.
m.v.g. Bert Allers;):)