KookJij

Croissant eitjes

Een heerlijk croissant eitjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Croissant eitjes te bereiden

Succestip:
Serveer met een kruiden roomsaus of gesmolten kruidenkaas.
Verwarm de oven voor op 200C. Verdeel het deeg in 6 gelijke driehoeken. Zet in het midden van het deeg 1 gekookt ei met de dikke zijde naar beneden. Snijd desnoods een klein plakje van de onderkant, zodat ze beter blijven staan.

Vouw de punten van het deeg om het ei heen en druk ze goed aan. Zet de croissant eitjes daarna op een bakplaat bedekt met vetvrij keukenpapier en bestrijk ze met het losgeklopte ei.

Bestrooi de croissant eitjes vervolgens met de tijmblaadjes en fijngemaakte cornflakes. Bak de croissant eitjes af in ca. 15 minuten.

Verdeel de tuinkers over de bordjes en zet de croissants in het midden. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

amsterdam1471

amsterdam1471 zegt:
Met kwarteleitjes zou je hier een borrelhapje van kunnen maken