Ik heb deze vlinders een paar dagen voor de borrel gemaakt, ingevroren en vlak voor het opdienen even in de voorverwarmde oven (15 minuten) en smullen maar.
Je kunt de vlinders ook koud eten. Maak je de vlinders om ze in de vriezer te bewaren bak ze dan iets korter.
Goed afkoelen en in diepvriesdoos bewaren tot je ervan gaat smullen.
N.B Je kunt de vlinders nog met geraspte kaas bestrooien. Ook lekker. Je kunt natuurlijk ook rauwe ham, cervelaatworst, salami gebruiken. In plaats van geitenkaas is gewone roomkaas ook heel lekker
Recept
« Terug naar recepten
Croissantvlinders met ham pesto en geitenkaas
PT20M
Croissantvlinders met ham pesto en geitenkaas
"Vlinders "van croissant-deeg, gevuld met groene pesto, gekookte ham en zachte geitenkaas. Heerlijk borrelhapje gewoon van een blikje croissantdeeg.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Croissantvlinders met ham pesto en geitenkaas te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Open het blikje croissantdeeg. Rol het deeg uit. Je ziet nu 3 rechthoekige delen. Sij deze delen in 3 plakken precies op de
rechte lijn. Druk de schuine lijn van het croissantdeeg een beetje dicht. - Smeer elke plak croissantdeeg in met de groene pesto. Bekleed de plakken helemaal met de gekookte ham. Verkruimel de zachte geitenkaas en verdeel dit over de plakken.
- Rol nu elke plak vanaf twee kanten naar elkaar toe. De rollen raken elkaar in het midden.
- Strijk tussen de 2 rolletjes wat van het los geklopte ei.
- Snij de rollen met een scherp mes elk in plm. 8 stukken.
- Leg de plakjes plat op de bakplaat.
- Bak de croissantvlinders plm. 15 - 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.