Recept
« Terug naar recepten
Strudel gevuld met ham, kaas en roomkaas
PT15M
Strudel gevuld met ham, kaas en roomkaas
Als je aan een strudel denkt denk je eigenlijk altijd aan de Oostenrijkse Apfelstrudel. Maar een strudel kun je ook hartig vullen. Deze strudel is gevuld met kruidenroomkaas, gekookte ham en geraspte belegen kaas.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
480 kCal energie
34 Gram eiwit
28 Gram vet
20 Gram koolhydraten
34 Gram eiwit
28 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Lecker.de
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Strudel gevuld met ham, kaas en roomkaas te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Steeds één vel filodeeg insmeren met gesmolten boter en het tweede, derde en vierde vel er dan opleggen.
- Het bovenste vel (vierde) met kruidenroomkaas insmeren. Plakken ham erover verdelen. Geraspte kaas erover verdelen (beetje bewaren voor de bovenkant) .
- Vellen oprollen. Zijkanten tijdens het oprollen naar binnen slaan zodat de inhoud er niet uit loopt.
- Rol op het bakpapier leggen. Bovenzijde insmeren met rest gesmolten boter en met geraspte kaas bestrooien.
- Strudel plm. 15 - 20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker als stevige borrelhap, als lunchgerecht of als hoofdgerecht met een salade.