Recept
« Terug naar recepten
Courgettes gevuld met ham en roomkaas
PT20M
Courgettes gevuld met ham en roomkaas
Dit zijn toch lekkere gevulde courgettes!! Een recept dat ik al heel lang heb en steeds weer maak. Het ecept heeft heel lang geleden in een Libelle gestaan. We inden het nog steeds heel erg lekker!!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettes gevuld met ham en roomkaas te bereiden
- Courgettes in de lengte halveren en met een lepel wat uithollen. Courgettes in ruim kokend water 4 minuten koken, goed laten uitlekken in een vergiet en in een ovenschaal leggen.
- Ui pellen en snipperen. Ham in reepjes snijden. Tomaten ontvellen, halveren, zaad en vocht eruit drukken en in kleine
stukjes snijden. - Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Boter smelten en ui hierin fruiten. Roomkaas op de ui leggen en wat laten smelten. Tomaatblokjes en hamreepjes erbijdoen. Kruiden met oregano en de courgettehelften hiermee vullen.
- Kaas erover strooien en de courgettes 25 minuten in het midden van de voorverwamde oven bakken tot de kaas een goudbruine kleur heeft.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Wil je de courgettes vegetarisch eten doe dan in plaats van ham wat fijngesneden gedroogde tomaatjes in de courgettes,