Deze lekkere ovenschotel aten we bij ons schoonzusje Bogna. Zij had het recept uit een tijdschrift.
Dit komt zeker vaker bij ons op tafel. Verrassend van smaak!
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel tagliatelle met courgette en ham
PT20M
Ovenschotel tagliatelle met courgette en ham
Heerlijke romige ovenschotel met kaas en veel groenten, o.a. courgette, venkel, tomaten. Ook zonder hamblokjes erg lekker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
898 kCal energie
37 Gram eiwit
37 Gram vet
60 Gram koolhydraten
37 Gram eiwit
37 Gram vet
60 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Recept van schoonzusje die het uit een tijdschrift had.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel tagliatelle met courgette en ham te bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Pasta koken volgens recept en laten uitlekken in een vergiet.
Courgette en venkel wassen en in repen snijden. Ui schoonmaken en snipperen. Tomaten ontvellen, halveren, pitjes verwijderen en in blokjes snijden - Olie verwarmen in de wok, ham en ui even bakken. Daarna de groenten toevoegen en een paar minuten wokken.
Op smaak brengen met oregano en zout. - De gekookte pasta mengen met het groenten-ham mengsel. In een ovenschotel doen.
Saus maken door de slagroom te mengen met knoflook, paprikapoeder, zout en 100 g geraspte kaas. - Saus over de pastamengsel gieten en daarna de overgebleven kaas erover strooien.
- Schotel in het midden van de voorverwarmde oven plm. 45 minuten bakken.