Recept
« Terug naar recepten
Cupcakes met frambozen, ricotta en pijnboompitten
PT60M
Cupcakes met frambozen, ricotta en pijnboompitten
Een heerlijk cupcakes met frambozen, ricotta en pijnboompitten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cupcakes met frambozen, ricotta en pijnboompitten te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Schik 2 of 3 frambozen onderin de cupcakevormpjes.
Zet de rest van de frambozen weg. Je kunt voor dit recept beter frambozen uit de diepvries gebruiken.
Verse frambozen zijn heel teer, dus wees extra voorzichtig als je die gebruikt.
Laat de ricotta ongeveer 30 minuten in een zeef uitlekken.
Klop hem dan met een garde romig en zet weg.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en zet weg.
Zet het citroenraspsel klaar.
Klop in een keukenmachine de eieren met de dooier en suiker tot het mengsel romig en lichtgeel van kleur is.
Voeg het citroenraspsel toe en klop 20 seconden.
Voeg de ricotta toe en klop op middelhoge snelheid.
Voeg het bakmeel in drie porties toe en schraap de wand van de kom schoon na elke toevoeging.
Voeg de cognac en kaneel toe.
Klop niet langer dan nodig is.
Vul de cupcakevormpjes voor de helft.
Schik 2 of 3 frambozen op elke cupcake en bestrooi met de pijnboompitten.
Bak ze 30 tot 40 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt
Schik 2 of 3 frambozen onderin de cupcakevormpjes.
Zet de rest van de frambozen weg. Je kunt voor dit recept beter frambozen uit de diepvries gebruiken.
Verse frambozen zijn heel teer, dus wees extra voorzichtig als je die gebruikt.
Laat de ricotta ongeveer 30 minuten in een zeef uitlekken.
Klop hem dan met een garde romig en zet weg.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en zet weg.
Zet het citroenraspsel klaar.
Klop in een keukenmachine de eieren met de dooier en suiker tot het mengsel romig en lichtgeel van kleur is.
Voeg het citroenraspsel toe en klop 20 seconden.
Voeg de ricotta toe en klop op middelhoge snelheid.
Voeg het bakmeel in drie porties toe en schraap de wand van de kom schoon na elke toevoeging.
Voeg de cognac en kaneel toe.
Klop niet langer dan nodig is.
Vul de cupcakevormpjes voor de helft.
Schik 2 of 3 frambozen op elke cupcake en bestrooi met de pijnboompitten.
Bak ze 30 tot 40 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt