Recept
« Terug naar recepten
Curry Madras
PT150M
Curry Madras
Een heerlijk curry madras recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry Madras te bereiden
1).Verhit de helft van de rijstolie en fruit daarin aan de uien, de gedroogde pepers, gember en de helft van de knoflook aan, totdat de uien zacht zijn geworden. Haal uit de wadjan en zet deze uien prut even apart.
2).Verhit de rest van de rijstolie met de eetlepel sesam olie en voeg toe de andere helft van de knoflook en 2 lomboks.
3).Na 3 minuten bakken en roeren, doen we de helft van de tomaten er bij en we bakken dat nog eens 3 minuten.
4).Voeg toe de ketumbar, djinten, kunyit en chiliepoeder en laat dit al roerend nog eens 5 minuten bakken.
5).Nu gaan de blokjes vlees er in en zo nu en dan omroerend bakken we dat tot het vlees begint te kleuren richting bruin. Dat zal zo'n 30 minuten in beslag nemen.
6).Vervolgens gieten we de bouillon er bij (dat mag van vlees zijn en van kip). We brengen dit eerst aan de kook en laten het vervolgens afgedekt met deksel nog eens 45 minuten sudderen. Zo nu en dan omscheppen.
7).Het apart gezette uienmengsel gaat er dan bij plus de tweede helft van de tomaten, nadat die 2 elementen in een blender zijn gepureerd.
8).We laten het nog eens 30 minuten sudderen en dik worden.
9).We strooien nu de garam masala over de massa en roeren die vervolgens door het vlees gerecht.
2).Verhit de rest van de rijstolie met de eetlepel sesam olie en voeg toe de andere helft van de knoflook en 2 lomboks.
3).Na 3 minuten bakken en roeren, doen we de helft van de tomaten er bij en we bakken dat nog eens 3 minuten.
4).Voeg toe de ketumbar, djinten, kunyit en chiliepoeder en laat dit al roerend nog eens 5 minuten bakken.
5).Nu gaan de blokjes vlees er in en zo nu en dan omroerend bakken we dat tot het vlees begint te kleuren richting bruin. Dat zal zo'n 30 minuten in beslag nemen.
6).Vervolgens gieten we de bouillon er bij (dat mag van vlees zijn en van kip). We brengen dit eerst aan de kook en laten het vervolgens afgedekt met deksel nog eens 45 minuten sudderen. Zo nu en dan omscheppen.
7).Het apart gezette uienmengsel gaat er dan bij plus de tweede helft van de tomaten, nadat die 2 elementen in een blender zijn gepureerd.
8).We laten het nog eens 30 minuten sudderen en dik worden.
9).We strooien nu de garam masala over de massa en roeren die vervolgens door het vlees gerecht.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Serveer deze curry met rijst + chutney + serundeng + bordje met plakjes ketimun (komkommer), tomaat en pisang.