Recept
« Terug naar recepten
Dadar (=Omelet) Tahoe
PT15M
Dadar (=Omelet) Tahoe
Een vegetarisch gehouden omelet, zoals die vroeger in Indonesie werd bereid.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dadar (=Omelet) Tahoe te bereiden
- Meng de kleine blokjes tahoe met de gesnipperde prei, sjalot en knoflook en de eventuele zout en peper.
- Roer dit mengsel door de losgeklutste eieren en bak hiervan een omelet in een 2 etlepels rijstolie in een anti-aanbak bakpan.
- Maak een sausje van de ketjap, sambal en limoen en giet dit over de omelet.
- Bestrooi optioneel met enkele lente-ui schilvers.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hoewel ik zelf graag combineer met een Riesling Spälese Trocken, denk ik dat de combinatie met een koud pilsje of een kop jasmijnthee vaker een gunstige "smaak" zal brengen.