Recept
« Terug naar recepten
Gebakken eiermie met garnalen
PT30M
Gebakken eiermie met garnalen
Lekker receptje met eiermie, garnalen en varkensfricandeau.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
300 kCal energie
15 Gram eiwit
16 Gram vet
22 Gram koolhydraten
15 Gram eiwit
16 Gram vet
22 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Beetje veranderd recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken eiermie met garnalen te bereiden
- Marineer de garnalen in 2 eetlepels olie met 2 fijn gesneden teentjes knoflook.
- Zet een pan met water en zout op en breng aan de kook.
- Als het water kookt, warmtebron uitzetten en de eiermie erin doen. 5 Minuten laten staan en dan uit elkaar trekken met een vork, afgieten in een vergiet en met veel koud water afspoelen. Doe dit een paar uur tevoren.
- Maak de groentes schoon en snipper de ui en knoflook, de prei en wortel in kleine blokjes.
- Snijd een stukje koude varkensfricandeau in dunne reepjes.
- Bak de garnalen gaar en laat afkoelen.
- Verhit de wok met de 3 eetlepels olie (niet laten verbranden).
- Schep er de ui en knoflook in en laat dit zachtjes fruiten in ong. 3 min.
- Schep er de prei en wortel met de sambal door en roerbak dit alles in 3 min..
- Al omscheppend de eiermie en ketjap toevoegen en nogmaals 3 min. roerbakken.
- Voeg dan de garnalen en de varkensfricandeau toe en alles goed doorwarmen.
- Evt. nog naar eigen smaak ketjap en sambal toevoegen.
- Schep alles in een warme diepe schaal en garneer met reepjes omelet.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Els Meeuwsen zegt:
Ik ga het veranderen.
Groet Els