Recept
« Terug naar recepten
Dadeltaart
PT45M
Dadeltaart
Een heerlijk dadeltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Dadeltaart te bereiden
1. Ontpit de dadels, hak ze fijn en meng 100g suiker met het amandelpoeder. Splits de eieren en hou het eiwit apart, klop de eidooiers met de rest van de suiker (50g) en het vanillemerg.
2. Smelt de boter. Schep er het maïszetmeel, de dadels, amandelen, eidooiers en cointreau door. Meng goed tot een homogeen deeg. Klop het eiwit stijf en spatel het door het deeg.
3. Beboter de rand van de springvorm. Leg bakpapier op de bodem, doe er de rand rond en vul de vorm met het deeg.
4. Bak de taart in 30 minuten goudbruin in het midden van de oven op 175°C. Bestrooi eventueel met geroosterde amandelschilfers.
2. Smelt de boter. Schep er het maïszetmeel, de dadels, amandelen, eidooiers en cointreau door. Meng goed tot een homogeen deeg. Klop het eiwit stijf en spatel het door het deeg.
3. Beboter de rand van de springvorm. Leg bakpapier op de bodem, doe er de rand rond en vul de vorm met het deeg.
4. Bak de taart in 30 minuten goudbruin in het midden van de oven op 175°C. Bestrooi eventueel met geroosterde amandelschilfers.