KookJij

Dagschotel: bizonsteak met wokgroenten en krieltjes

Een heerlijk dagschotel: bizonsteak met wokgroenten en krieltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: bizonsteak met wokgroenten en krieltjes te bereiden

Porei in ringen snijden.
Wortel in ringen snijden. Venkel in blokjes snijden.
Champignons in vier snijden. Ajuin in ringen snijden.
Paprika's in blokjes snijden. Groenten opwokken in olijfolie en goed kruiden. Krieltjes in schil goed wassen en in vier snijden, beetgaar koken in licht gezouten water met een scheutje azijn. Koriander fijn snijden.
Meng de krieltjes met kruidenboter en koriander evenzeer wat peper toevoegen. Steaks in boter aanbakken. Serveer alles zeer warm op bord.



Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Geen probleem, graag gedaan. Bedankt voor je complimentje groetjes van ons 3tjes
:);):p
cherie3

cherie3 zegt:
Wel wat laat maar alsnog bedankt voor je reactie.
Je tip ga ik zeker gebruiken.
Kijk uit naar je leuke (lekkere) recepten.
Groetjes
derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan :);):p
slaatje

slaatje zegt:
Yeah, dat is een goede tip, die schrijf ik voorin bij mijn andere tips in het kookboek. Dank je wel. Groetjes Gerda :p:p:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Bij al mijn aardappelsla wordt azijn gebruikt, een beetje te lang gekookt geen probleem. Met of zonder schil:);):p dus werk aan de winkel he Anna :);):p
Anna

Anna zegt:
Dat is nog eens een goede tip! Misschien op de blog zetten, bij de tips? Ik wist dat dus ook echt niet;)
derbyke

derbyke zegt:
😉Het zijn krieltjes in schil, met azijn voorkom je dat de schil loskomt van de aardappel. De buitenkant blijft stevig terwijl de binnenkant zeer gaar is. Groetjes van ons 3tjes :);):p
cherie3

cherie3 zegt:
Hallo Hilde, Waarom de aardappeltjes met een scheutje azijn koken?