Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: varkenshaasje met een Aziatisch tintje
PT20M
Dagschotel: varkenshaasje met een Aziatisch tintje
Taugé Nederlands-Nederlands (Phaseolus aureus), sojascheuten Belgisch-Nederlands of tjapar Surinaams-Nederlands is de ontkiemde mungboon, of katjang idjo: groene boon. Het wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, waaronder de vitamine B17, vitamine C en ijzer.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje met een Aziatisch tintje te bereiden
- Wortelen in fijne reepjes snijden. Ajuin in twee snijden en in reepjes snijden. Rucola grof snijden. Varkenshaasje in schijven snijden. Rijst beetgaar koken.
- Verhit een wokpan en voeg olijfolie toe, wortelen en ajuin even opwokken deze kruiden. Voeg varkenshaasje toe deze even mee opwokken. Vervolgens de sojascheuten, rijst en rucola toevoegen, enkele min opwokken.
- Saus: breng water aan de kook voeg het kwartje bouillon toe en currypoeder, laat even inkoken en bind de saus.
- Serveer deze dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: