KookJij

Dagschotel: varkenshaasje met een Aziatisch tintje

Taugé Nederlands-Nederlands (Phaseolus aureus), sojascheuten Belgisch-Nederlands of tjapar Surinaams-Nederlands is de ontkiemde mungboon, of katjang idjo: groene boon. Het wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, waaronder de vitamine B17, vitamine C en ijzer.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: varkenshaasje met een Aziatisch tintje te bereiden

  1. Wortelen in fijne reepjes snijden. Ajuin in twee snijden en in reepjes snijden. Rucola grof snijden. Varkenshaasje in schijven snijden. Rijst beetgaar koken.
  2. Verhit een wokpan en voeg olijfolie toe, wortelen en ajuin even opwokken deze kruiden. Voeg varkenshaasje toe deze even mee opwokken. Vervolgens de sojascheuten, rijst en rucola toevoegen, enkele min opwokken.
  3. Saus: breng water aan de kook voeg het kwartje bouillon toe en currypoeder, laat even inkoken en bind de saus.
  4. Serveer deze dagschotel zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Haha, je hoeft niet naar de afhaal chinees te gaan ;-) en een voordeel vlug klaar met allemaal verse ingrediënten ;-) en het was smullen :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mmmmmm......weer een smulgerecht! :-)