KookJij

Soep met een Aziatisch tintje voor de vakantie-vrienden

Een heerlijke kippensoep met een wolk van kruiden.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep met een Aziatisch tintje voor de vakantie-vrienden te bereiden

  1. Kippenfilet kruiden met currypoeder en chilipoeder bak deze even aan met de goede boter en met het scheutje olijfolie. Zet het vuur lager en voeg 1 liter kippenbouillon toe laat deze rustig 45 min pruttelen. Haal het vlees uit de pot laat even afkoelen, met een vork het vlees in draadjes trekken.
  2. Wortelen halveren en in fijne reepjes snijden. Porei halveren en in reepjes van +/- 2 cm snijden. Selder in maantjes snijden. Ajuin halveren en evenzeer in reepjes snijden. Venkel in blokjes snijden. Look zeer fijn snijden.
  3. Stoof deze groenten aan in een beetje boter hou de sojascheuten aan de kant. Voeg de bouillon toe eveneens de bouillon van de kip en kruid naar smaak met de vermelde kruiden. Laat rustig op een zacht vuur pruttelen, voor het opdienen de kip en sojascheuten toevoegen.
  4. serveer de soep zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst