Recept
« Terug naar recepten
Soep met kwartelvlees en groenten
PT260M
Soep met kwartelvlees en groenten
Experimenteren voor de feestdagen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
260 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep met kwartelvlees en groenten te bereiden
- Kwartels goed wassen en droogdeppen, deze kruiden met thijm, oregano, salie, rozemarijn en de twee teentjes look uitgeperst voeg olijfolie toe laat 120 min marineren. Haal de kwartels uit de marinade bak deze bruin aan in een beetje boter samen met een beetje marinade. Neem een grote ketel leg de kwartels erin samen met de marinade en de fijn gesneden groenten. De kool en erwten aan de kant houden. Voeg bouillon, tomatenpuree en wildfond toe breng aan de kook zet het vuur lager laat dit alles +/- 120 min sudderen. Haal de kwartels uit de soep verwijder het vlees van de karkassen. Mix de soep doe deze door een zeef en breng opnieuw aan de kook. Stukjes vlees, kool en erwten toevoegen. Laat dit alles nog een 20 tal min sudderen. Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: