Recept
« Terug naar recepten
Soep: zoet en pittig kippensoepje
PT40M
Soep: zoet en pittig kippensoepje
Een heerlijk soep: zoet en pittig kippensoepje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: zoet en pittig kippensoepje te bereiden
Selder in fijne ringen snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Ananas in blokjes snijden.
Look zeer fijn hakken.
Bak de kippenblokjes aan in boter voeg de sambal manis toe en evenzeer de groenten, tomatenpuree en ananas. Laat even stoven indien nodig een beetje bouillon toevoegen. Kruiden naar smaak en bouillon toevoegen. Laat op een zacht vuur sudderen. Serveer de soep zeer warm.
Ajuin in blokjes snijden.
Porei in fijne ringen snijden.
Ananas in blokjes snijden.
Look zeer fijn hakken.
Bak de kippenblokjes aan in boter voeg de sambal manis toe en evenzeer de groenten, tomatenpuree en ananas. Laat even stoven indien nodig een beetje bouillon toevoegen. Kruiden naar smaak en bouillon toevoegen. Laat op een zacht vuur sudderen. Serveer de soep zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: