Recept
« Terug naar recepten
dashi(japanse zeewier bouillon
PT20M
dashi(japanse zeewier bouillon
Een heerlijk dashi(japanse zeewier bouillon recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Japan
Bron:
japans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe dashi(japanse zeewier bouillon te bereiden
Verwarm het water met de kombu op een laag vuur.Verwijder de zeewier net voor dat het water begint te koken,zo ontstaat er geen schuim op de bouillon.Voeg de bonitovlokken toe en neem de pan van het vuur.Wacht tot de vlokken naar beneden zijn gezonken en giet de dahi door een fijne zeef.Werk de bouillon af met fijngehakte lente ui de reepjes paprika en snippers verse zalm.Kruid evt.met peper.