Recept
« Terug naar recepten
Deelbrood
PT60M
Deelbrood
Een heerlijk deelbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deelbrood te bereiden
Maak het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking en verdeel het in maximaal 12 gelijke delen.Druk ieder portie een beetje plat en verdeel de vulling hierover.Laat de deegranden een beetje vrij en bestrijk deze met losgeklopte eidooier.Knijp het deeg dicht en vorm er bolletjes van.Leg die tegen elkaar aan op een ingevette bakplaat,bedek ze met een vochtige theedoek en laat ze nog 20 min.rijzen.Bestrijk de broodjes met het overgebleven eierdooier en bak ze onder het midden van de oven in ca.25 min.gaar en mooi bruin.
Kim zegt: