Recept
« Terug naar recepten
Tequila Lime Chicken (zoals vroeger bij CenterParcs)
PT60M
Tequila Lime Chicken (zoals vroeger bij CenterParcs)
Dit gerecht stond "vroeger" op de kaart van de "H" restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harvey`s, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van CenterParcs uit de tijd van de Mexicaanse kaart.
Omdat ik het recept nog nooit ergens voorbij heb zien komen heb ik eens goed in mijn geheugen gegraven. Ik heb de nodige research gedaan en ik heb het een en ander uitgeprobeerd. Net zolang totdat ik uiteindelijk tevreden was met het resultaat. Dit komt zo dicht mogelijk bij de smaak zoals ik me het gerecht van "vroeger" nog kan herinneren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Een beetje van mezelf en een beetje van een collega. In eigen keuken bereid en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tequila Lime Chicken (zoals vroeger bij CenterParcs) te bereiden
- Snijd de tomaat, ui, koriander en jalapeno fijn. Meng er het limoensap en de tequila doorheen.
- Snijd de tortillas in reepjes en frituur ze, en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bak deze in de olie en voeg sap van 1 limoen en tequila toe.
- Leg op de bodem van een ovenschaal de gefrituurde tortilla reepjes.
- Schep de gebakken kipreepjes erop.
- Doe het tomaat, ui, koriander (enz.) mengsel erover.
- Het potje salsasaus erover.
- Als laatste het geraspte kaas mengsel eroverheen.
- 30 minuten in de oven op 180 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt dit eventueel serveren met Mexicaanse (rode) rijst, en niet te vergeten met guacamole, crème fraîche en salsa saus.