KookJij

Dessert: platte kaastaart met cocos en peren

Een heerlijk dessert: platte kaastaart met cocos en peren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 720 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: platte kaastaart met cocos en peren te bereiden

Gelatineblaadjes weken in water. Likeur opwarmen en de blaadjes gelatine erin oplossen. Laat een beetje afkoelen.
Suiker en platte kaas mengen.
Klop klop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Plattekaas, klop klop en de likeur goed onder elkaar mengen.
Koeken fijn hakken in cutter en met de boter mengen.
Neem een springvorm bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover. Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olijfolie.
Verdeel de peren in zeer dunne schijfjes gesneden over de koekenmassa gemengd met de gemalen cocos. Houd 1 peer aan de kant voor afgarnering
Stort de plattekaas mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Voor het opdienen afgarneren.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Bereiding taart +/- 30 min

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Altijd heerlijk, zo'n frisse taart. Net zoals de biscuits van jou (en mij;):D) Na de vakantie maar weer eens maken:D
derbyke

derbyke zegt:
En super lekker al moet ik het zelf zeggen valt bij iedereen in de smaak :);):p
Anna

Anna zegt:
Je was me voor;):p Weer een pracht van een taartje;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Goed zo Mevrouw van Kookjij :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Haha, klopt wie verandert het :);):)
Anna

Anna zegt:
Lekkerrrrrrr! (maar moet het niet platte kaastaart zijn?:p;))