Recept
« Terug naar recepten
Dessert van rijst met ananas
PT100M
Dessert van rijst met ananas
Een heerlijk dessert van rijst met ananas recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
kookschrift
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert van rijst met ananas te bereiden
Oven op 175±C, ovenschaal invetten.
Ananas afgieten, maar het vocht bewaren.
Melk + zout aan de kook brengen, rijst toevoegen en ± 1 uur zachtjes laten pruttelen. Geregeld even doorroeren.
Van het vuur halen en slagroom + ananassap +
1 el suiker bij de rijst doen en goed roeren (niet alle ananassap direct erin gieten, eerst kijken of het niet te nat wordt).
Het rijstmengsel in de beboterde ovenschaal overdoen. Hierop de ananasschijven verdelen en deze bestrijken met de bruine suiker.
In de oven voor ± 30 minuten tot de ananas goudbruin is en de rijstpudding warm.
Als het te hard gaat bedekken met aluminiumfolie .
Ananas afgieten, maar het vocht bewaren.
Melk + zout aan de kook brengen, rijst toevoegen en ± 1 uur zachtjes laten pruttelen. Geregeld even doorroeren.
Van het vuur halen en slagroom + ananassap +
1 el suiker bij de rijst doen en goed roeren (niet alle ananassap direct erin gieten, eerst kijken of het niet te nat wordt).
Het rijstmengsel in de beboterde ovenschaal overdoen. Hierop de ananasschijven verdelen en deze bestrijken met de bruine suiker.
In de oven voor ± 30 minuten tot de ananas goudbruin is en de rijstpudding warm.
Als het te hard gaat bedekken met aluminiumfolie .
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Dus bij het scherm; recept toevoegen.
Succes! Zal eens bij onze ah kijken;)
fabita zegt:
Ik zal binnenkort proberen foto's te plaatsen bij enkele recepten en eentje van mezelf maar daar ben ik niet zo goed in. Is het moeilijk? Anders zal ik op mijn zonen wachten, die zijn alle 3 experts. (hebben ze niet van mij, wel de kooklust)
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
fabita zegt: