Serveer het soepje met een schep mascarpone of een bol roomijs.
Leg er een trosje achtergehouden bessen op als garnering, maak het geheel af met een paar blaadjes munt.
Recept
« Terug naar recepten
Dessertsoepje van Aalbessen
PT20M
Dessertsoepje van Aalbessen
Als je zelf aalbessen in je tuin hebt, heb je soms een enorme hoeveelheid.
Daarom heb ik dit lekkere "soepje" gemaakt en het was verrassend lekker.
De hoeveelheden zijn voor +/- 10 personen.
Je kunt het makkelijk een paar dagen goed houden in de koelkast.
Maar je kunt natuurlijk ook heel goed een gedeelte invriezen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessertsoepje van Aalbessen te bereiden
- Ris de bessen van de trosjes en was ze en houd een paar mooie trosjes achter voor de garnering.
- Doe alle ingrediënten (behalve de custard) in een pan, breng het geheel aan de kook en laat alles 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Doe een beetje water in een kopje en los daarin een eetlepel custard op (goed roeren) en giet onder goed roeren het papje bij het soepje en blijf goed doorroeren.
- Neem de pan van het vuur en laat het soepje goed afkoelen (4 uur in de koelkast)
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Petra Wiggers zegt:
Wilmie Willemse zegt: