Recept
« Terug naar recepten
Devonshire scones
PT45M
Devonshire scones
Een heerlijk devonshire scones recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Devonshire scones te bereiden
Verhit de oven voor op 210°C.
Vet een bakplaat in met gesmolten boter of olie.
Zeef bakmeel in een mengkom, voeg suiker toe.
Wrijf de boter met je vingertoppen door het mengsel tot het op broodkruim lijkt.
Maak een kuiltje in het midden en giet er melk in, meng tot een zacht, licht plakkerig deeg.
Leg deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het lichtjes.
Rol het uit tot een 2 cm dikke plak.
Maak deegrondjes van 6 cm met een koekjesvormuitsteker en leg ze dicht naast elkaar op het bakblik.
Bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak ze 15 tot 20 minuten.
Opdienen met slagroom en jam.
Vet een bakplaat in met gesmolten boter of olie.
Zeef bakmeel in een mengkom, voeg suiker toe.
Wrijf de boter met je vingertoppen door het mengsel tot het op broodkruim lijkt.
Maak een kuiltje in het midden en giet er melk in, meng tot een zacht, licht plakkerig deeg.
Leg deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het lichtjes.
Rol het uit tot een 2 cm dikke plak.
Maak deegrondjes van 6 cm met een koekjesvormuitsteker en leg ze dicht naast elkaar op het bakblik.
Bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak ze 15 tot 20 minuten.
Opdienen met slagroom en jam.