Recept
« Terug naar recepten
Diótorta - notentaart
PT60M
Diótorta - notentaart
Een heerlijk diótorta - notentaart recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Diótorta - notentaart te bereiden
Houd een paar gave walnoten apart. Maal de overige fijn en houd ook hiervan een deel apart voor decoratie.
Klop de eidooiers met 1/3 van de poedersuiker schuimig en klop de eiwitten stijf met de overige suiker. Schep de bloem, de stijfgeslagen eiwitten en 40 gr. van de gemalen noten voorzichtig door de geklopte eidooiers en voeg een scheutje rum toe. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vul hem met het beslag. Bak de taart ca. 30-35 min. in een gemiddeld warme oven 180-190 graden. Laat de taart afkoelen in de vorm en snijd hem met een scherp mes in drie lagen.
Roer voor de crème de bloem door de melk tot er geen klontjes meer in zitten. Laat het mengsel in een waterbadje (au bain marie)al roerend indikken en daarna afkoelen. Klop de poedersuiker en de boter schuimig. Schep dit met de overige noten, de rum en de vanillesuiker door de melkcrème, blijf goed kloppen. Verdeel de crème over de taartboden en stapel ze op elkaar. Bestrijk de zijkanten van de taart met de crème en versier de randen met de gemalen en gehalveerde walnoten. Laat de taart voor serveren 1 uur opstijven in de koelkast.
Klop de eidooiers met 1/3 van de poedersuiker schuimig en klop de eiwitten stijf met de overige suiker. Schep de bloem, de stijfgeslagen eiwitten en 40 gr. van de gemalen noten voorzichtig door de geklopte eidooiers en voeg een scheutje rum toe. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vul hem met het beslag. Bak de taart ca. 30-35 min. in een gemiddeld warme oven 180-190 graden. Laat de taart afkoelen in de vorm en snijd hem met een scherp mes in drie lagen.
Roer voor de crème de bloem door de melk tot er geen klontjes meer in zitten. Laat het mengsel in een waterbadje (au bain marie)al roerend indikken en daarna afkoelen. Klop de poedersuiker en de boter schuimig. Schep dit met de overige noten, de rum en de vanillesuiker door de melkcrème, blijf goed kloppen. Verdeel de crème over de taartboden en stapel ze op elkaar. Bestrijk de zijkanten van de taart met de crème en versier de randen met de gemalen en gehalveerde walnoten. Laat de taart voor serveren 1 uur opstijven in de koelkast.
addie zegt:
Bedankt voor je complimentje, hij is inderdaad heel erg lekker. Het is een Hongaars recept.
Kookgroetjes, addie.