Recept
« Terug naar recepten
Djuvec rijst
PT25M
Djuvec rijst
Een heerlijk djuvec rijst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erik Porsul
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Joegoslavie
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Djuvec rijst te bereiden
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing met 1 klein of de helft van een groot bouillonblokje. Snipper de uien en bak ze glazig, bak de uitgeknepen teen knoflook 1 minuutje mee. Zet dit even weg. Snijd de paprikas fijn en bak ze tot ze zacht zijn, maar nog niet gaar. Maak de rest van de bouilion aan met 250 cc (kokend) water. Snijd de tomaten klein en voeg ze bij de paprikas. Doe de uien met knoflook erbij, tezamen met de rijst, erwten, een eetlepel tomatenpuree (evt. deels te vervangen door de paprikapasta, als je van pittig houdt), een schepje suiker en de bouillon, en laat dit op een laag pitje onder regelmatig roeren langzaam inkoken. Blijf proeven tijdens de bereiding, en voeg er naar smaak paprikapoeder, suiker, versgemalen (zwarte) peper, zout en wat ketchup aan toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
asterix zegt:
enilorac zegt:
Inge zegt: