Recept
« Terug naar recepten
Donkere Mousse au chocolat
PT20M
Donkere Mousse au chocolat
Een heerlijk donkere mousse au chocolat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pieter van Leeuwen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Toetjes
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Donkere Mousse au chocolat te bereiden
1. Chocolade smelten
2. Ei en eigeel eerst warm, daarna koud slaan
3. Gesmolten chocolade toevoegen
4. Rum toevoegen en goed verroeren
5. Opgeslagen slagroom doorspatelen( Yoghurtdikte)
6. In koelkast op laten stijven
2. Ei en eigeel eerst warm, daarna koud slaan
3. Gesmolten chocolade toevoegen
4. Rum toevoegen en goed verroeren
5. Opgeslagen slagroom doorspatelen( Yoghurtdikte)
6. In koelkast op laten stijven
rmascini zegt:
In plaats van opgeklopte slagroom klop ik de eiwitten van twee eieren heel stijf en spatel is door de gesloten chocolade. Deze chocolade heb ik dan al eerst door het eigeel geroerd.
werkt prima en is niet zo callorierijk. ;)