KookJij

Doperwtensoep met Yoghurt en Nootjes

Als wij aan ewtensoep denken, gaat het meestal over de soep gemaakt van spliterwten een rechttoe-rechtaan boeren gerecht voor de herfst en winter. Echter de soep van doperwtjes is wat verfijnder en subtieler.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Europese
Bron: Belgische vriendin
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Doperwtensoep met Yoghurt en Nootjes te bereiden

  1. Zet een pan met water op en breng die aan de kook.
  2. Doe de doperwtjes er in en na 20 tellen de spinazie, muntblaadjes en knoflook.
  3. Giet af en doe dan de groentes met de knoflook en munt in een bak met ijswater en giet dit na 5 minuten af. Laat goed uitlekken.
  4. Doe dan de erwten mix in de keukenblender met de kippenbouillon en draai hiervan een gladde en homogene massa. Check of er nog zout en peper voor de smaak bij moet.
  5. Roer in een kom de olie, nootjes en dille door elkaar.
  6. Verdeel het doperwtenmaalsel over 6 kommetjes. Verdeel de nootjes mix over de 6 kommetjes en drop in elke kom nog eens 1 volle theelepel dikke yoghurt. 
  7. Dit is koude versie. De soep kan natuurlijk ook warm worden gegeten. Daartoe het erwtwnmaalsel dan eerst voorzichtig verhitten op een laag vuurtje, enz. enz.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een glas op hout opgevoede witte wijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst