Recept
« Terug naar recepten
Driekoningentaart
PT70M
Driekoningentaart
Een heerlijk driekoningentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
italiaanse kookcursus
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Driekoningentaart te bereiden
In een mengkom doe je het zelfrijzendbakmeel met de vanillesuiker. Doe er de eieren bij, de boter en de suiker. Was de druiven en droog ze af. Snijd ze in tweeën en haal er de pitten uit. Doe dan de helft van de druiven bij het zelfrijzendbakmeel en meng alles goed. Giet het mengsel in een beboterde springvorm. Zet de vorm 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat de taart dan 10 minuten afkoelen, vooraleer je hem uit de vorm haalt. Om te versieren meng je 4 eetlepels suiker met 1 zakje gelantinepoeder. Met een beetje water warm je het op volgens de instructies op het pakje. Strijk een deel op de taart en bereid nog eens 1oo gram druiven zoals hier boven. Die leg je als een tros op de taart en je bestrijkt ze met de rest van de gelantine.