Recept
« Terug naar recepten
Driekoningentaart op de wijze van een suiker-appeltaart
PT50M
Driekoningentaart op de wijze van een suiker-appeltaart
Een heerlijk driekoningentaart op de wijze van een suiker-appeltaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Driekoningentaart op de wijze van een suiker-appeltaart te bereiden
- Schil de appels, snij ze in stukken en kook ze met 100 ml water tot een compote. Laat de compote ‘drogen’ op een zacht vuur en roer regelmatig om.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 2 eieren los met de room en de cassonade.
- Leg een van de cirkels bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat. Giet de compote op het deeg en laat een rand vrij van 1,5 cm. Giet de bereiding met cassonade erbovenop. Bevochtig de randen van het deeg en bedek met een tweede cirkel deeg. Verzegel de randen door goed aan te duwen. Meng 1 eierdooier met wat water en borstel het over het deeg. Maak tekeningen in het deeg met de rug van een mes. Bak 30 min in de oven.