Recept
« Terug naar recepten
Dronken kip, Methismeno kotopoulo
PT90M
Dronken kip, Methismeno kotopoulo
Dit gerecht staat op menukaarten in heel Griekenland, en betekent alleen
maar dat de kip is bereid met drank.
Als je geen ouzo hebt, kun je een andere anijslikeur gebruiken zoals pastis
of sambuca.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
kookboek De Griekse eilanden
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dronken kip, Methismeno kotopoulo te bereiden
- Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kip erin. Laat dit ongeveer 1 uur marineren en draai de kip ondertussen een paar keer om in de marinade.
- Verwarm de oven op 200 graden C. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in ongeveer 45-60 minuten gaar. Draai de kip tussendoor enkele malen om zodat het vlees niet uitdroogt.
- Je kunt de kip eventueel garneren met enkele schijfjes citroen en fijngeknipte peterselie.