Recept
« Terug naar recepten
Stoofpot met kip en rozemarijn
PT15M
Stoofpot met kip en rozemarijn
Een heerlijke eenvoudige kipstoofschotel met rozemarijn. Weinig ingrediënten maar o zo lekker!
In plaats van kippenpoten kun je (misschien nog lekkerder) kippendij gebruiken.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Volkskrant: Een recept uit de Volkskeuken van Pay-Uun Hiu
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpot met kip en rozemarijn te bereiden
- Haal het vel van de kippenpoten. Smeer de poten in met milde mosterd en wat honing.
- Snij de knoflookteentjes in tweeën bak deze lichtbruin in de olijfolie in een braadpan. Haal de knoflook uit de pan. Schroei nu de kippenpoten aan beide zijden dicht. Blus af met witte wijn en doe een beetje kippenbouillon erbij. (Er mag maar
een bodempje vocht in de pan staan). Voeg de rozemarijn en de knoflook toe. Laat 45 minuten stoven tot de kip gaar is (let op dat er voldoende vocht in de pan blijft, anders iets bijvoegen.
Gaat de kip in de slowcooker zet de slowcooker dan op low. Na plm. 4 1/5 tot 5 uur je kip lekker gaar. - Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Voor wie het wil kan de saus nog wat binden met crème fraîche. (Maar de saus in de pan is eigenlijk zo al lekker)
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met in de schil gekookte krieltjes (minuut of acht koken, afgieten en bakken in olijfolie of boter) en dan een grote schaal groene salade erbij.