KookJij

Druiven met sabayon van muskaatwijn.

Een heerlijk druiven met sabayon van muskaatwijn. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Druiven met sabayon van muskaatwijn. te bereiden

Pel de druiven. Als ze veel pitten hebben, snij ze dan in twee en haal de pitjes eruit.Verdeel ze over 4 coupes en hou ze koel. Dat kan van tevoren gebeuren, maar de sabayon moet op het moment zelf worden gemaakt.
Warm een pan met water. Scheid het eigeel van het wit. Klop het eigeel op in een grote kom, samen met de suiker, tot de massa gaat schuimen. Zet de kom in de pan met warm water (bain-marie).Voeg de muskaatwijn toe en blijf kloppen tot het mengsel dik wordt (ongeveer 5 minuten). Het water in de bain-marie mag nooit koken; indien nodig de pan van het vuur nemen. Giet de sabayon over de druiven, versier met muntblaadjes en dien meteen koud-warm op.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst