Recept
« Terug naar recepten
Druiven met sabayon van muskaatwijn.
PT20M
Druiven met sabayon van muskaatwijn.
Een heerlijk druiven met sabayon van muskaatwijn. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Druiven met sabayon van muskaatwijn. te bereiden
Pel de druiven. Als ze veel pitten hebben, snij ze dan in twee en haal de pitjes eruit.Verdeel ze over 4 coupes en hou ze koel. Dat kan van tevoren gebeuren, maar de sabayon moet op het moment zelf worden gemaakt.
Warm een pan met water. Scheid het eigeel van het wit. Klop het eigeel op in een grote kom, samen met de suiker, tot de massa gaat schuimen. Zet de kom in de pan met warm water (bain-marie).Voeg de muskaatwijn toe en blijf kloppen tot het mengsel dik wordt (ongeveer 5 minuten). Het water in de bain-marie mag nooit koken; indien nodig de pan van het vuur nemen. Giet de sabayon over de druiven, versier met muntblaadjes en dien meteen koud-warm op.
Warm een pan met water. Scheid het eigeel van het wit. Klop het eigeel op in een grote kom, samen met de suiker, tot de massa gaat schuimen. Zet de kom in de pan met warm water (bain-marie).Voeg de muskaatwijn toe en blijf kloppen tot het mengsel dik wordt (ongeveer 5 minuten). Het water in de bain-marie mag nooit koken; indien nodig de pan van het vuur nemen. Giet de sabayon over de druiven, versier met muntblaadjes en dien meteen koud-warm op.