Eens een kom van de welbekende cornflakes met melk en suiker was een
verademing. Dus toen ik dit ontbijtje uit het boek : Heerlijke Winter " las ,
maakte en met veel plezier verorberde, borrelden veel herinneringen uit
het jaar 1962 naar boven. En het was verrassend lekker ook die witte
bonen in tomatensaus :)
Het zal het verschil in leeftijd wel zijn geweest :)
Recept
« Terug naar recepten
Een Engels - achtig ontbijt met een nostalgische herinnering.
PT15M
Een Engels - achtig ontbijt met een nostalgische herinnering.
Een Engels ontbijt haalt veel herinneringen in mij boven. Ik was 15 en
mocht met de Engelse vrienden van mijn ouders( die een week bij ons
gelogeerd hadden) een weekje met hun mee naar Engeland. Wat een
ervaring...... en een meerwaarde voor het leren spreken van de Engelse
taal. De heer des huizes nam mij mee naar alle markante punten en
bezienswaardigheden in Londen :) Een schitterende ervaring.... Echter .....
ook dat Engels ontbijt !!! Als ik er nu aan denk gruw ik nog steeds. Een vette
worst op toast met bonen in tomatensaus arrggg.
Toch at ik alles ( maar met lange tanden) braaf en netjes op .
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Heerlijke Winter eigen tkst en foto en kleine aanpassing.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Een Engels - achtig ontbijt met een nostalgische herinnering. te bereiden
- Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan krokant. Bak het gesnipperde sjalotje met de tijm even mee.
- Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpannetje, en breng op smaak met peper en zout uit de molen en een snufje chilipoeder.
- Bak 2 spiegeleitjes en rooster ondertussen 2 sneetjes volkoren brood.
- Bouw het Engels ontbijtje als volgt op.
- Beleg de sneetjes brood met de sla, vervolgens met de witte bonen in tomatensaus, het spek met daarop het ei en werk het ontbijtje af met het gesnipperde sjalotje en tijm.