KookJij

Spaanse bonenschotel met Chorizo

Deze Spaanse stoofschotel is lekker pikant door de Pimentón de la Vera en de Chorizo. Wil je het iets minder pittig gebruik dan gewone gerookte paprikapoeder. Let op: Als je droge bonen gebruikt moet je ze de avond van te voren al in het water te weken zetten. Je kunt ook voorgekookte krieltjes of stukken gekookte aardappel toevoegen of erbij serveren. Alleen brood erbij is ook prima.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse bonenschotel met Chorizo te bereiden

  1. Verwarm een scheutje olijfolie en bak hierin de spekreepjes met het laurierblaadje.
  2. Voeg de takjes tijm, rozemarijn en de gehakte knoflook toe en schep dit door elkaar. Voeg ook de ui toe en fruit deze mee.
  3. Doe dan de Pimentón de Vera en de paprikareepjes erbij en schep alles goed door elkaar. Let op dat het poeder niet aanbrandt, doe er zodig een klein scheutje water uit de waterkoker bij.
  4. Voeg de plakjes worst toe en schep deze erdoor.
  5. Doe de afgespoelde bonen en de tomatenblokjes erbij, schep weer alles door elkaar en voeg een flinke scheut heet water toe.
  6. Laat dit alles een kwartiertje zachtjes pruttelen (deksel eraf) zodat er een mooie dikke saus ontstaat.
  7. Maak indien nodig op smaak met peper en zout. (In mijn geval was dat niet nodig).
  8. Schep de stoof in een schaal er garneer met fijngeknipte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst