Recept
« Terug naar recepten
Spaanse bonenschotel met Chorizo
PT30M
Spaanse bonenschotel met Chorizo
Deze Spaanse stoofschotel is lekker pikant door de Pimentón de la Vera en
de Chorizo. Wil je het iets minder pittig gebruik dan gewone gerookte
paprikapoeder.
Let op: Als je droge bonen gebruikt moet je ze de avond van te voren al in
het water te weken zetten.
Je kunt ook voorgekookte krieltjes of stukken gekookte aardappel
toevoegen of erbij serveren. Alleen brood erbij is ook prima.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse bonenschotel met Chorizo te bereiden
- Verwarm een scheutje olijfolie en bak hierin de spekreepjes met het laurierblaadje.
- Voeg de takjes tijm, rozemarijn en de gehakte knoflook toe en schep dit door elkaar. Voeg ook de ui toe en fruit deze mee.
- Doe dan de Pimentón de Vera en de paprikareepjes erbij en schep alles goed door elkaar. Let op dat het poeder niet aanbrandt, doe er zodig een klein scheutje water uit de waterkoker bij.
- Voeg de plakjes worst toe en schep deze erdoor.
- Doe de afgespoelde bonen en de tomatenblokjes erbij, schep weer alles door elkaar en voeg een flinke scheut heet water toe.
- Laat dit alles een kwartiertje zachtjes pruttelen (deksel eraf) zodat er een mooie dikke saus ontstaat.
- Maak indien nodig op smaak met peper en zout. (In mijn geval was dat niet nodig).
- Schep de stoof in een schaal er garneer met fijngeknipte peterselie.