Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde gemarineerde asperges met sinaasappel
PT20M
Geroosterde gemarineerde asperges met sinaasappel
Roosteren geeft extra smaak en dat proef je heel goed in deze asperges. Let op een marinade-tijd van 30 min. We vonden dit een erg lekker voorgerecht en weer eens iets anders voorgerecht.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle 16-2004
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde gemarineerde asperges met sinaasappel te bereiden
- Schil de asperges. Pel de sjalot en snij deze fijn. Meng de sjalot, sinaasappelsap en azijn en laat dit 30 min intrekken. Klop er dan 3-4 el olie door tot een dressing. Breng op smaak met zout, peper en reepjes sinaasappelschil.
- Schil de 2 sinaasappelen dik zodat ook het witte deel wordt verwijderd en snij het vruchtvlees in dunne plakken.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Leg de asperges in één laag in een ovenschaal of op een bakblik. Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er
2-3 el olie over. Rooster de asperges in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn (20-25 min). Schep ze regelmatig om. - Serveer de asperges met de plakjes sinaasappel en de dressing en geef er geroosterd brood en olijvenpasta bij.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Een heerlijk licht voorgerecht.