Deze bruschetta at ik voor het eerst bij vrienden: ik was meteen verkocht!
Ik heb het thuis gemaakt en gegeten met venkelsoep.
Deze combinatie is echt verrukkelijk!
Het recept van de venkelsoep staat ook op deze site.
Recept
« Terug naar recepten
Bruschetta
PT20M
Bruschetta
Een heerlijk bruschetta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bruschetta te bereiden
Ontvel de tomaten (eerst bovenaan een kruis in snijden, in een bakje doen, kokend water er bij, even laten staan en dan gaat het ontvellen heel gemakkelijk).
Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in heeeeeeeel kleine stukjes.
Doe dit in een (mooi) schaaltje en pers de knoflook er boven uit.
Snijd ook het sjalotje in super kleine stukjes en voeg toe..
Knip de basilicum en de peterselie fijn en doe ook dat er bij.
Maal peper en zout er over heen en voeg een scheut olijfolie toe.
Husselen en laten staan.
Na een poosje proeven en kijken wat je er nog bij wilt doen.
Rooster sneetjes brood of plakjes van een ciabatta (oid).
Smeer de bruschetta er royaal op!
Eet smakelijk!
Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in heeeeeeeel kleine stukjes.
Doe dit in een (mooi) schaaltje en pers de knoflook er boven uit.
Snijd ook het sjalotje in super kleine stukjes en voeg toe..
Knip de basilicum en de peterselie fijn en doe ook dat er bij.
Maal peper en zout er over heen en voeg een scheut olijfolie toe.
Husselen en laten staan.
Na een poosje proeven en kijken wat je er nog bij wilt doen.
Rooster sneetjes brood of plakjes van een ciabatta (oid).
Smeer de bruschetta er royaal op!
Eet smakelijk!