Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgettes gegratineerd met kaas
PT45M
Gevulde courgettes gegratineerd met kaas
De courgette is een veelzijdige groentesoort waar je alle kanten mee op kunt.
Deze keer is hij gevuld en gegratineerd. Dit gerecht is vrij mild maar wel kruidig door de oregano, basilicum en peterselie. Vind je het niet genoeg pit hebben voeg dan nog een eetlepel bruschetta-mix toe. Houd je van heel pittig dan mag er gerust een Spaanse peper bij.
Je kunt het serveren als voorgerecht maar ook met pasta of een aardappelgerecht als hoofdgerecht.
TIP: je kunt deze vulling ook gebruiken om aubergine of paprika mee te vullen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgettes gegratineerd met kaas te bereiden
- Snijd de courgettes overlangs doormidden en haal het zachte gedeelte met de pitten eruit.
- Leg ze in een ovenschaal in de oven op 200 graden.
- Verhit een beetje olie in een wok en fruit hierin de knoflook en doe het gehakt erbij.
- Bak het gehakt rul en voeg de fijngesneden uien, paprika en tomaten toe en voeg de kruiden, oregano, peterselie, basilicum, peper & zout toe.
- Laat het geheel 10 tot 15 minuten op een klein pitje sudderen en proef het mengsel, voeg eventueel de bruschetta-mix toe.
- Schep de massa in de uitholde courgettes en doe de kaas erover en na een half uurtje op 180 graden controleer je of de courgette gaar is en de kaas gesmolten.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Je kunt dit eten als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht met pasta of een aardappelgerecht.