KookJij

Italiaanse groentesoep met pasta

Deze groentesoep is een heerlijke soep voor een wat koudere dag in de zomer. De ingrediënten geven de soep een Italiaans karakter zeker door de toevoeging van de Italiaanse cannellini bonen. Door toevoeging van de pasta wordt deze soep wat steviger en is het gerecht uitstekend geschikt als maaltijdsoep. Wil je een wat "dunnere" soep dan kun je de pasta gewoon weglaten.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse groentesoep met pasta te bereiden

  1. Trek bouillon van de runderschenkel in ongeveer 3 uur.
  2. Was en snijd alle groenten grof.
  3. Snijd de knoflook de basilicum en de peterselie fijn.
  4. Haal de schenkel uit de bouillon, laat afkoelen, snijd het vlees fijn en doe dit terug in de bouillon, doe de bouillonblokken erbij.
  5. Voeg de bloemkool toe. aan de bouillon.
  6. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook, courgette, ui, de paprika en voeg de de laurier, basilicum en peterselie toe, doe als laatste de tomaat erbij.
  7. Roerbak dit mengsel ongeveer 15 minuten en doe dit in de soep.
  8. Voeg de pasta en de cannellini boontjes toe.
  9. De soep ik klaar wanneer de bloemkool gaar is.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Voor de liefhebbers een beetje geraspte Parmezaan erover.
Je kunt het bord eventueel garneren met lente ui of basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst