KookJij

Een variatie van 10 aparte dressings om straks de zomer mee te vieren.

DRESSINGS...... je kunt er niet genoeg van voorhanden hebben om je salades op smaak te maken. In het boekje Boodschappen stonden deze 10 dressings beschreven. Heerlijk, om je salades steeds weer een ander smaakje te geven.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Boodschappen eigen tekst en foto
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Een variatie van 10 aparte dressings om straks de zomer mee te vieren. te bereiden

  1.  1 SESAMDRESSING
  2. Roer 2 el sesampasta (tahin) glad met een teentje geperste knoflook, en het sap van 1 citroen en 6 el heet water . Roer er 1 tl sesamolie doorheen en breng op smaak met extra citroensap en wat zout.
  3. 2 PESTODRESSING
  4. Pureer een bosje basilicum, 25 gram pijnboompitten, 25 gram Parmezaanse kaas , een teentje knoflook , het sap van een 1/2 citroen en 3-4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en roer er 2 el mayonaise door voor een extra romige dressing.
  5. 3 SAMBALKOKOSDRESSING
  6. Meng 2 el sambal badjak met 3 el kokosmelk, 1 el gembersiroop , het sap van 1 limoen, 1 gesnipperde sjalot en 1 geperst teentje knoflook.
  7. 4 SINAASAPPELDRESSING
  8. Meng sap en rasp van 1 sinaasappel met 2 el witte wijnazijn en 2 tl maanzaad . Giet al roerend 4 el extra vergine olijfolie erbij en breng op smaak met zout en peper.
  9. 5 BLAUWEKAASDRESSING
  10. Roer 50 gram blauwe kaas glad met 150 gram zure room. Voeg 1 el witte wijnazijn toe en 2 el mayonaise. Als laatste 2 el fijn gesnipperde bieslook toevoegen en glad roeren.
  11. 6 HONING-MOSTERDDRESSING
  12. Roer 1 el honing glad met 1 el (dijon) mosterd. Roer er 3 el mayonaise en 2 el witte wijnazijn doorheen. Voeg ½ fijn gesnipperde ui toe en 4 takjes fijn gesnipperde dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
  13. 7 THAISE DRESSING Meng 1 el vissaus met 1 el sojasaus, 1 el bruine suiker en 1 tl sesamolie en het sap van 1 limoen. Voeg 1 gesnipperde sjalot toe en ½ fijn gehakte rode peper. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat meer fijn gesnipperde rode peper.
  14. 8 CAESARDRESSING
  15. Roer 4 el mayonaise glad met 1 tl mosterd , het sap van ½ citroen en ½ tl worcestersaus. Roer er 3 fijn gehakte ansjovis filets, 1 teentje knoflook , 2 el fijngehakte bladpeterselie en 30gr Parmezaanse kaas doorheen.
  16. 9 BALSAMICO-VINAIGRETTE
  17. Meng ½ gesnipperde rode ui met 2-3 el balsamicoazijn, en 1 tl vloeibare honing. Roer totdat de honing is opgelost. Giet al roerend 4 el extra vergine olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  18. 10 YOGHURT-MUNTDRESSING
  19. Roer 4 el yoghurt glad met 1 teentje geperste knoflook met 5 blaadjes gesnipperde munt. Meng al roerend 2 el extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met het sap van ½ limoen en wat zout en peper.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Dit zijn dressings uit verschillende landen. Helaas is dit niet te selecteren. En Fusion staat er niet bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst