Recept
« Terug naar recepten
Een variatie van 10 aparte dressings om straks de zomer mee te vieren.
PT10M
Een variatie van 10 aparte dressings om straks de zomer mee te vieren.
DRESSINGS...... je kunt er niet genoeg van voorhanden hebben om je
salades op smaak te maken. In het boekje Boodschappen stonden deze 10
dressings beschreven. Heerlijk, om je salades steeds weer een ander
smaakje te geven.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Boodschappen eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Een variatie van 10 aparte dressings om straks de zomer mee te vieren. te bereiden
- 1 SESAMDRESSING
- Roer 2 el sesampasta (tahin) glad met een teentje geperste knoflook, en het sap van 1 citroen en 6 el heet water . Roer er 1 tl sesamolie doorheen en breng op smaak met extra citroensap en wat zout.
- 2 PESTODRESSING
- Pureer een bosje basilicum, 25 gram pijnboompitten, 25 gram Parmezaanse kaas , een teentje knoflook , het sap van een 1/2 citroen en 3-4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en roer er 2 el mayonaise door voor een extra romige dressing.
- 3 SAMBALKOKOSDRESSING
- Meng 2 el sambal badjak met 3 el kokosmelk, 1 el gembersiroop , het sap van 1 limoen, 1 gesnipperde sjalot en 1 geperst teentje knoflook.
- 4 SINAASAPPELDRESSING
- Meng sap en rasp van 1 sinaasappel met 2 el witte wijnazijn en 2 tl maanzaad . Giet al roerend 4 el extra vergine olijfolie erbij en breng op smaak met zout en peper.
- 5 BLAUWEKAASDRESSING
- Roer 50 gram blauwe kaas glad met 150 gram zure room. Voeg 1 el witte wijnazijn toe en 2 el mayonaise. Als laatste 2 el fijn gesnipperde bieslook toevoegen en glad roeren.
- 6 HONING-MOSTERDDRESSING
- Roer 1 el honing glad met 1 el (dijon) mosterd. Roer er 3 el mayonaise en 2 el witte wijnazijn doorheen. Voeg ½ fijn gesnipperde ui toe en 4 takjes fijn gesnipperde dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
- 7 THAISE DRESSING Meng 1 el vissaus met 1 el sojasaus, 1 el bruine suiker en 1 tl sesamolie en het sap van 1 limoen. Voeg 1 gesnipperde sjalot toe en ½ fijn gehakte rode peper. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat meer fijn gesnipperde rode peper.
- 8 CAESARDRESSING
- Roer 4 el mayonaise glad met 1 tl mosterd , het sap van ½ citroen en ½ tl worcestersaus. Roer er 3 fijn gehakte ansjovis filets, 1 teentje knoflook , 2 el fijngehakte bladpeterselie en 30gr Parmezaanse kaas doorheen.
- 9 BALSAMICO-VINAIGRETTE
- Meng ½ gesnipperde rode ui met 2-3 el balsamicoazijn, en 1 tl vloeibare honing. Roer totdat de honing is opgelost. Giet al roerend 4 el extra vergine olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- 10 YOGHURT-MUNTDRESSING
- Roer 4 el yoghurt glad met 1 teentje geperste knoflook met 5 blaadjes gesnipperde munt. Meng al roerend 2 el extra vergine olijfolie erdoor. Breng op smaak met het sap van ½ limoen en wat zout en peper.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Dit zijn dressings uit verschillende landen. Helaas is dit niet te selecteren. En Fusion staat er niet bij.