Recept
« Terug naar recepten
Maaltijdsalade met kipfilet, asperges en oesterzwammen
PT30M
Maaltijdsalade met kipfilet, asperges en oesterzwammen
Ik ben altijd al wel een fan van "creatief koken" en ik vind het iedere keer weer een uitdaging om iets op tafel te zetten met wat de koelkast te
bieden heeft en wat je brein daarmee bedenkt.
Nou vind ik asperges en oesterzwammen sowieso een goede combinatie
en zeker gezien met kip zou een wokschotel wel erg voordehand liggend
zijn maar er lag ook nog een zak sla die echt op moest. Bovendien eet ik
met mooi weer ook graag een maaltijdsalade dus 1+1=2
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maaltijdsalade met kipfilet, asperges en oesterzwammen te bereiden
- Asperges schillen en in schuine plakjes snijden, oesterzwammen nakijken op vuiltjes en grote paddenstoelen in stukken scheuren, kip in reepjes snijden.
- Eieren koken, laten schrikken en pellen.
- Sla over 2 borden verdelen, dressing maken en over de sla doen.
- Olie verwarmen, kipreepjes rondom aanbraden en bestrooien met pezo (eventueel met kipkruiden), uit de pan nemen.
- Opnieuw een beetje olie in de pan verwarmen en daarin de oesterzwammen enkele minuutjes bakken (bestrooien met pezo) en ook opzij zetten.
- Nog een klein scheutje olie verwarmen en dan de aspergeplakjes roerbakken (bestrooien met pezo) na een paar minuten de gebakken oesterzwammen en reepjes kipfilet toevoegen en nog heel even mee doorwarmen.
- Verdeel dit mengsel over de 2 borden, snij de eieren middendoor en schik ze op de borden. Strooi wat geroosterde pijnboompitten eroverheen en garneer eventueel met een beetje peterselie of bieslook.