KookJij

Aardappelsalade met zure room en ansjovis.

Deze aardappelsalade is aangemaakt met zure room en een beetje mayonaise. De salade is gemengd met zure uitjes, augukjes en paprika en gegarneerd met ansjovis, plakjes ei en kappertjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zweden
Keuken: Europese
Bron: kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelsalade met zure room en ansjovis. te bereiden

  1. Zoek aardappelen van gelijke grootte uit. Was de aardappelen en kook ze in de schil in plm. 15-20 minuten gaar.
  2. Maak tijdens de kooktijd van de aardappelen de saus.
  3. Meng zure room met mayonaise, citroensap naar smaak, wat mosterd, peper, zout, peterselie bieslook, , fijngesneden augurken, zilveruitjes en paprika.
  4. Pel de nog warme aardappelen en snij ze in niet te grote blokjes. Schep de nog warme blokjes met een houten lepel door de saus. De aardappelblokjes moeten heel blijven. Laat de salade goed koud worden
  5. Snij de ansjovis in de lengte door. Beleg een schotel met slablaadjes. Leg de aardappelsalade hierop en verdeel de ansjovis als een ruitmotief over de salade (zie foto).. Plaats in ieder hokje tuen de ansjovis een kappertje en leg de plakjes ei er in een kring omheen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze aardappelsalade is lekker bij de bbq, maar ook als maaltijdsalade op warme dagen (2 personen).
Het lekkerste is de salade als die een dag tevoren wordt gemaakt, zodat deze goed is ingetrokken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst