Recept
« Terug naar recepten
Eendenborst naar een recept van Wilbrink
PT45M
Eendenborst naar een recept van Wilbrink
Een heerlijk eendenborst naar een recept van wilbrink recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Naar een recept van Wilbrink
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenborst naar een recept van Wilbrink te bereiden
1).Olie in een bakpan rokend heet laten worden.Leg daarin de eendenborstfilets op de vel- en vetkant (waarin een ruitjespatroon is
ingekerfd).Druk zo nu en dan op de filets (om het vet er als het ware uit te drukken).Laat bakken tot het vet verdwenen is en het vel lekker goudbruin krokant.
2).Leg de filets nu op de vleeskant en haal na een minuutje of 2 - 3 de pan van het vuur.Doe de filets in een schaal en zet onder een stukje alu-folie weg in de oven
3).Bakpan met vet weer op het vuur zetten en de inhoud afblussen met een 1/ 2 glas hoppig bier (Grolsch,Brand Up of een Belgische soort) en al schrapend het bier laten weg koken.Nu een theelepel instantkoffie er door roeren en dan een 2 eetlepels frambozenjam.De cognac of whisky er bij en in de fik steken.Tenslotte de wijnazijn er door roeren en klaar is het sausje voor bij de eend.
4).De eend uit de oven halen en de filets in plakken snijden.
ingekerfd).Druk zo nu en dan op de filets (om het vet er als het ware uit te drukken).Laat bakken tot het vet verdwenen is en het vel lekker goudbruin krokant.
2).Leg de filets nu op de vleeskant en haal na een minuutje of 2 - 3 de pan van het vuur.Doe de filets in een schaal en zet onder een stukje alu-folie weg in de oven
3).Bakpan met vet weer op het vuur zetten en de inhoud afblussen met een 1/ 2 glas hoppig bier (Grolsch,Brand Up of een Belgische soort) en al schrapend het bier laten weg koken.Nu een theelepel instantkoffie er door roeren en dan een 2 eetlepels frambozenjam.De cognac of whisky er bij en in de fik steken.Tenslotte de wijnazijn er door roeren en klaar is het sausje voor bij de eend.
4).De eend uit de oven halen en de filets in plakken snijden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Plakjes eendenborst met wat frambozensaus.