Recept
« Terug naar recepten
Eenvoudig appelgebakje
PT30M
Eenvoudig appelgebakje
Een heerlijk eenvoudig appelgebakje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Eenvoudig appelgebakje te bereiden
1. Snij de velletjes bladerdeeg in twee. Snij met een mes in elk van de 4 velletjes een rechthoekje, op een centimeter van elke kant, maar snij niet helemaal door het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier en bak het in 15 à 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C.
2. Schil de appels en snij ze in blokjes. Stoof ze in wat boter. Doe er de suiker en kaneel bij en ten slotte de rozijntjes.
3. Laat het bladerdeeg wat afkoelen en haal er het ingesneden rechthoekje uit. Verdeel de appeltjes over de vier gebakjes en dek ze af met het kleinere rechthoekje. Werk af met wat poedersuiker.
2. Schil de appels en snij ze in blokjes. Stoof ze in wat boter. Doe er de suiker en kaneel bij en ten slotte de rozijntjes.
3. Laat het bladerdeeg wat afkoelen en haal er het ingesneden rechthoekje uit. Verdeel de appeltjes over de vier gebakjes en dek ze af met het kleinere rechthoekje. Werk af met wat poedersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Suzanna zegt:
Tania zegt:
Vanmiddag snel een paar bakken dus! Groetjes, Tania ;)
Suzanna zegt:
addie zegt:
Addie.
Annie van Bergen zegt: