Lekker bij bijvoorbeeld rodekool, bruine bonen of hachee. Ook lekker bij een wildgerecht of een jachtschotel
Als nagerecht lekker met yoghurt.
Recept
« Terug naar recepten
Appelcompote met kaneel en rumrozijnen
PT15M
Appelcompote met kaneel en rumrozijnen
Appelcompote van onze appels uit eigen tuin. We hadden veel appels en ook nog van de buren. Veel appelmoes gemaakt. Nu een variatie.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Low Carb - Bijgerechten
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcompote met kaneel en rumrozijnen te bereiden
- Doe de goed uitgelekte rozijnen in een schaaltje. Giet de rum over de rozijnen. Meng goed door elkaar en laat de rozijnen minimaal 3 uur maar liefst langer weken in de rum.
- Doe de geschilde, van klokhuis ontdane en in stukken gesneden appels in een flinke pan. Voeg er een bodempje water aan toe en breng de appels aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de appels plm. 20 - 25 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren. Maak de appelmoes op smaak met vanillesuiker en wat kaneelpoeder.
- Roer de rumrozijnen door de appelmoes.